• banner1
  • banner2
  • banner3
  • banner4

Onze leerkrachten

Onze leerkrachten zijn speciaal getraind op het gebied van omgaan met en onderwijs geven aan cognitief getalenteerde leerlingen in het basisonderwijs en zij hebben plm. zevenmaal per jaar een intervisie- en netwerkoverleg met de elkaar. Hiernaast worden zij begeleid door inhoudelijk specialisten van het ABC en krijgen zij met regelmaat scholing door externe deskundigen. 

DWS Haarlemmermeer is van start gegaan in januari 2019. Hieronder maakt u kennis met de leerkrachten:
 

Tineke IJska (Dijkstra)

foto Tineke IJska voor websiteGroepsleerkracht met ervaring in midden -en bovenbouw.
Specialist Begaafdheid met ervaring in het opzetten van plusgroepen en maken van beleid.
Startend leerkracht van een DWS in de Haarlemmermeer.
 
Interessegebieden:
Leren leren: Moeilijk moet, zo ervaar je de leerkuil. Door ervaring geef je leerlingen tools om met frustratie om te gaan. 
(Ik kan iets niet, ik krijg uitleg, ik oefen en ik kan het nu wel)
Leren denken: creatief, analytisch en probleemoplossend denken zijn voorwaarden om je verder te ontwikkelen.
Het brein: bovenstaande kun je mooi koppelen aan ons fascinerende brein.
Puzzels: Mooi startpunt om met fouten om te leren gaan.
 
 
Caroline Kerdijk

website Caroline KerdijkSinds begin april 2020 werk ik met veel plezier voor de DWS, op locatie Vijfhuizen. Al geruime tijd ben ik in het onderwijs werkzaam als groepsleerkracht. Ik heb in de jaren dat ik voor de klas heb gestaan, vooral veel ervaring opgedaan in de onder- en middenbouw. Mijn motto: je bent nooit uitgeleerd! Daar zoek ik dan ook graag mijn eigen uitdaging in op. Zo heb ik in 2008 een HBO opleiding tot 'Master in Special Education Needs afgerond en mag ik mijzelf een Remedial Teacher noemen. In 2018 heb ik de opleiding tot Hoogbegaafdheidsspecialist afgerond. Sindsdien ligt mijn interesse meer bij het begeleiden van meer-en hoogbegaafde leerlingen op de basisschool. Inmiddels ben ik op meerdere scholen werkzaam als HB specialist en/ of als leerkracht van een verrijkingsgroep. In mijn verrijkingsgroepen komen vooral de executieve functies en het creatief, analytisch en probleemoplossend denken aanbod.