• banner1
  • banner2
  • banner3
  • banner4

Onze leerkrachten

Onze leerkrachten zijn speciaal getraind op het gebied van omgaan met en onderwijs geven aan cognitief getalenteerde leerlingen in het basisonderwijs en zij hebben plm. zevenmaal per jaar een intervisie- en netwerkoverleg met de elkaar. Hiernaast worden zij begeleid door inhoudelijk specialisten van het ABC en krijgen zij met regelmaat scholing door externe deskundigen. 

DWS Haarlemmermeer is van start gegaan in januari 2019. Hieronder maakt u kennis met de leerkrachten:
 

Tineke IJska (Dijkstra)

foto Tineke IJska voor websiteGroepsleerkracht met ervaring in midden -en bovenbouw.
Specialist Begaafdheid met ervaring in het opzetten van plusgroepen en maken van beleid.
Startend leerkracht van een DWS in de Haarlemmermeer.
 
Interessegebieden:
Leren leren: Moeilijk moet, zo ervaar je de leerkuil. Door ervaring geef je leerlingen tools om met frustratie om te gaan. 
(Ik kan iets niet, ik krijg uitleg, ik oefen en ik kan het nu wel)
Leren denken: creatief, analytisch en probleemoplossend denken zijn voorwaarden om je verder te ontwikkelen.
Het brein: bovenstaande kun je mooi koppelen aan ons fascinerende brein.
Puzzels: Mooi startpunt om met fouten om te leren gaan.
 
 
Riemke Zuidema

foto RiemkeNa het behalen van mijn PABO-diploma, heb ik aan het Conservatorium in Den Haag Schoolmuziek gestudeerd (eerstegraads muziekdocent). In de volgende jaren werkte ik als vakdocent muziek en als groepsdocent in onder-, midden- en bovenbouw van het basisonderwijs. Op een van mijn werkplekken heb ik de mogelijkheid gekregen het techniekonderwijs vorm en inhoud te geven. Hiervoor heb ik de opleiding tot techniekcoördinator gevolgd.

In 2017 ben ik gestart met de studie wiskunde tweedegraads aan de HvA.

In mijn vrije tijd geef ik wiskundebijles aan middelbare scholieren en dirigeer ik verschillende projectkoren voor zowel kinderen als volwassenen. Als hobby proberen wij ons jaren '30 huis in art deco-stijl te herstellen.

In de zomer zoeken wij, mijn man (ook docent wiskunde), dochter en ik de eindeloze rust op van ons favoriete vakantieland Zweden.